Translate this page by selecting the language from bellow link

Labels

Scutecele domnului Turte pentru ajunul craciunului


Un desert care ma duce cu gandul inevitabil la copilarie, la vacantele de iarna petrecute in Romania, acolo unde aveam parte de cele mai frumoase sarbatori de iarna. Se mananca de obicei in ajunul Craciunului, dar cine mai are rabdare pana atunci?
INGREDINETE: 500 g faina, 1 praf de sare, 125-150 ml apa
miere/zahar – cantitatea o stabileste fiecare, in functie de preferinte, 400 g nuca tocata, esenta de vanilie, esenta de rom,coaja rasa de la 1 lamaie 
PREPARARE:
Din faina, un praf de sare si apa preparam un aluat nedospit. Rupem bucatele din aluat si le intindem cu sucitorul sub forma dreptunghiulara, sau rotunda, pe o planseta pe care presaram faina. Foile trebuie sa fie foarte subtiri.
Coacem foile pe plita sau intr-o tava de teflon, pe ambele parti. Le lasam la uscat minim 24 de ore.
Pregatim un sirop caldut din 500 ml apa, 3 linguri miere de albine, arome si coaja rasa de portocale si lamaie.
Inmuiem fiecare foaie timp de 1-2 minute in sirop.
Pe un platou presaram nuca tocata. Punem turta insiropata peste nuca, presaram apoi nuca si zahar peste aceasta, punem inca o foaie si repetam operatiunea pana terminam turtele.
Acoperim cu nuca si zahar, turnam inca 4 polonice de sirop peste acestea, astfel incat acestea sa fie bine insiropate, apoi punem un fund de lemn peste acestea. Peste cateva ore mai punem 2-3 polonice de sirop. Le acoperim cu o folie alimentara si le lasam inca 24 de ore sa se odihneasca si sa traga tot siropul.
Le taiem in forme patrate, sau romburi si servim.
Pofta buna!
coaja rasa de la 1 portocala

No comments:

Post a Comment

PLEASE LEAVE YOUR COMMENT HERE!