Translate this page by selecting the language from bellow link

Labels

De ce este foarte bine sa pastram cojile de la nuci: dupa ce vei citi asta te vei convinge ca nu sunt de aruncat!

 Cojile de nuci, verzi sau uscate, au un rol benefic asupra organismului uman. La fel de bune sunt miezul si frunzele.
Daca unele dintre aceste calitati terapeutice sunt cunoscute din cele mai vechi timpuri, alte proprietati ale cojilor de nuca au iesit la iveala abia in ultimii ani, dupa cercetari de laborator minutioase.
Cojile de nuca au efecte depurative, stimulente pentru tiroida, antifungice, bactericide, antiseptice intestinal, dezinfectate gastro-intestinale si renale, vermifuge, tonic-amare, hipoglicemiante, hipotensive, antialergice, antiinflamatoare, cicatrizante, emoliente si calmante.
Indicatii terapeutice pentru coji de nuci

Cojile de nuci administrate sub forma de ceai, ajuta la curatarea sangelui si subtierea sangelui ingrosat, la intarirea stomacului, imbunatatirea functiei ficatului si tranzitului intestinal, la tratarea incontinentei urinare sau a infectiilor cu streptococi, stafilococi, sifilis sau micoze.
Tratamente cu coji de nuci
Lipsa de calciu
Persoanele care considera ca au deficienta de calciu pot recurge la varianta consumului constant de ceai din coji de nuci. Zilnic este indicat sa beti undeva intre o jumatate de litru si un litru din acest tip de lichid.
Daca aveti vinisoare si varice, acestea se pot vindeca daca faceti frectii usoare sau aplicati niste comprese cu macerat din coaja verde de nuca. Reteta: se umple un borcan cu coji taiate marunt sau tocate. Se toarna deasupra otet de mere si se macereaza vreme de trei saptamani.
Macerat de nuci pentru curatarea sangelui
Se toaca marunt coaja de la 14 nuci uscate si se pune la macerat vreme de 2 luni jumatate cu 500 ml de tuica. Se ia cate o lingura de macerat, dimineata pe stomacul gol, pentru curatarea vaselor de sange, tromboza, chisturi, depuneri de saruri, tumori sau mastopatie fibromatoasa.
Macerat din coji de nuca pentru tuse
Se piseaza marunt 4 nuci verzi cu tot cu coaja si se amesteca apoi cu o lingura de fructe de soc (uscate). Se pune amestecul la fiert cu 2 cani de apa la foc mic, un sfert de ora. Se lasa la racit, apoi se adauga o lingura de miere de albine. Se ia cate o lingura de preparat, de 3 ori pe zi, timp de o saptamana.
Ceai de coji de nuca pentru ulcer
Se face o infuzie din membranele uscate (peretii interni care despart miezul) a 4 nuci si o cana de apa clocotita. Se lasa in termos o ora, apoi se strecoara si se ia cate o lingurita dimineata pe stomacul gol.
Afectiuni digestive, diabet, hipertensiune
Se prepara o tinctura din membranele uscate ale nucilor. Se toaca marunt si se pun intr-un borcan de 500 ml, cat sa umple o treime. Se umple borcanul cu tuica naturala si se lasa 21 de zile la macerat. Se strecoara intr-o sticluta de culoare inchisa. Se ia cate o lingura, diluata cu o jumatate de pahar de apa, cu jumatate de ora inainte de masa, scrie ww#mce_temp_url#.
Oboseala, imunitate scazuta, boli de stomac
Se prepara un sirop din 2 pumni de coji verzi de nuca tocate marunt, si 1 litru de apa. se fierb 10 minute, apoi se adauga 3 cuisoare. Se lasa la racit, se strecoara si la final se adauga 1 kg de zahar tos sau miere de albine. Se toarna in sticle inchise la culoare. Se ia cate o lingurita de sirop, de 3 ori pe zi, dupa masa.
Varice, dermatoza, dureri reumatice
Se aplica pe zonele afectate macerat din coji verzi de nuci, sau se fac frectii cu acest macerat. Se umple un borcan pe un sfert cu coji tocate marunt, si peste ele se toarna otet de mere. Se lasa 2-3 saptamani la macerat.

No comments:

Post a Comment

PLEASE LEAVE YOUR COMMENT HERE!