Cum ar fi daca cineva v-ar spune ca propriile voastre ganduri au uimitoarea putere de a va schimba realitatea?
Este cu adevarat posibil sa alteram prezentul si viitorul printr-o serie de tehnici care ne ajuta sa ne reprogramam felul in care gandim? Exista o serie de oameni de stiinta, precum Dr. Joe Dispenza, care afirma faptul ca mintea noastra poate intr-adevar sa schimbe realitatea in care traim.
Creierul nu este static, rigid si fix. Celulele sale sunt in mod constant si continuu remodelate si reorganizate in functie de gandurile si experientele noastre.
“Studii recente in domeniul neurostiintei au aratat faptul ca putem aduce modificari in creierul nostru prin simplul act de a gandi. Intrebarea, insa, este urmatoarea: care sunt mai exact gandurile voastre preponderente pe care le tot repetati si pe care, intr-un final ajungeti sa le si manifestati in realitate? Fie ca este vorba de crearea constienta sau inconstienta a gandurilor si actiunilor voastre, va afirmati si reafirmati, intotdeauna sinele vostru neurologic ca voi”.
Potrivit cercetatorilor in domeniul neurostiintei, este bine sa mentineti in mintea voastra idei si imagini despre ceea ce va doriti, fara nici un dubiu ca ele se pot realiza si ca aceia sunteti voi”, Dr. Joe Dispenza.
In cartea sa, Evolve Your Brain: The Science of Changing Your Mind, Dr. Joe Dispenza leaga subiectul gandurilor si constiinta, de creier, minte si corp.
Cartea exploreaza “biologia schimbarii”. Aceasta inseamna ca atunci cand ne schimbam cu adevarat mintea, exista dovezi fizice ale schimbarilor in creierul nostru.
V-ati gandit vreodata de ce repetati aceleasi ganduri negative in capul vostru? De ce tot perpetuati situatii ce sunt dureroase pentru voi si membrii familiei voastre, prieteni sau oameni importanti din viata voastra? De ce cadeti mereu in aceleasi obisnuinte care sunt in detrimentul vostru sau in atitudini limitative – chiar si atunci cand stiti ca acestea va vor face sa va simtiti rau?
Dr. Joe Dispenza a petrecut zeci de ani studiind mintea umana – cum functioneaza, cum inregistreaza informatiile si de ce perpetueaza aceleasi modele comportamentale iar si iar. In binecunoscutul film“What the Bleep Do We Know!?”, el a inceput sa explice cum evolueaza creierul – prin invatarea noilor abilitati, prin dezvoltarea abilitatii de a se concentra in mijlocul haosului si chiar despre modul in care vindeca psihicul si corpul.
“Ce ar fi daca doar prin gandire facem ca intreaga noastra chimie interioara sa fie aruncata in afara palierului normal atat de des incat sistemele de autoreglare ale corpului sa redefineasca in cele din urma aceste stari anormale ca fiind normale”, intreaba Dispenza, in cartea sa Evolve Your Brain, The Science of Changing Your Mind. “Acesta este un proces subtil caruia probabil ca nu i-am acordat prea multa atentie pana acum”.
In timpul cercetarilor asupra remisiunilor spontane, Dr. Dispenza a desocoperit si continua sa descopere mereu similaritati in cazul oamenilor care au experimentat asa-zisele vindecari miraculoase, demonstrand faptul ca ei chiar si-au schimbat mintea, ceea ce in consecinta le-a schimbat starea de sanatate. Cu alte cuvinte, ceea ce ganditi va poate afecta starea de sanatate.
In noua sa carte Breaking the Habit of Being Yourself: How to Lose Your Mind and Create a New One, Dr Dispenza explica faptul ca nu suntem osanditi de catre genele noastre si programati sa fim intr-un anume fel, tot restul vietii noastre. Exista o noua stiinta care se naste acum si care imputerniceste toate fiintele umane sa isi creeze realitatea pe care si-o doresc, spune el.
Dr. Dispenza a observat ca oamenii au o tendinta inconstienta catre anumite emotii, fie ele negative, fie ele pozitive. In cadrul cercetarilor sale, a aflat ca emotiile condamna o persoana la un comportament repetitiv, dezvoltand o “dependenta” la combinatia specifica de substante chimice pe care fiecare emotie ce cuprinde creierul o aduce prin frecventa sa proprie. Ca fiinte umane, avem abilitatea naturala de a ne plasa atentia pe orice. Acolo unde ne punem atentia, cum facem acest lucru si pentru cat timp, in cele din urma ne defineste pe noi insine, la nivelul neurologic. Daca atentia noastra este atat de mobila, atunci de ce ne este atat de greu sa ne pastram atentia asupra gandurilor pozitive?
Pot gandurile noastre sa schimbe realitatea?
Chiar acum, pe masura ce continuati sa va concentrati si sa cititi aceasta pagina, este posibil sa fi uitat de durerea voastra de spate, de conflictul pe care l-ati avut cu seful vostru astazi dimineata si chiar de ce sex aveti. Acolo unde ne plasam atentia si pe ce ne plasam atentia, traseaza cursul propriei noastre stari de a fi. De exemplu, putem in orice moment sa ne gandim la o amintire dureroasa care este inscriptionata in pliurile sensibile ale propriei materii cenusii si ca prin magie, aceasta sa prinda viata. Avem de asemenea privilegiul de a ne concentra pe grijile viitorului, care de fapt nu exista, cu exceptia a ceea ce noi gandim, insa, in acel moment noi le facem sa devina reale. Atentia noastra face ca totul sa fie viu si face ca tot ceea ce era neobservat sau ireal sa devina real.
Sursa: www.Messagetoeagle.com via NoulPamant.ro
No comments:
Post a Comment
PLEASE LEAVE YOUR COMMENT HERE!