Untul
şi uleiul pot să fie înlocuite foarte uşor în preparatele pe care le faci la
cuptor. Acest lucru te va ajuta să ţii post mai uşor fără să pofteşti la
diverse prăjituri, dar şi să slăbeşti.
1. Sosul de mere înlocuieşte cu succes untul şi uleiul Dacă vrei să prepari prăjitura negresa sau diverse brioşe cu fructe poţi să înlocuieşti grăsimea din reţeta tradiţională (untul sau uleiul) cu sosul de mere preparat în casă. Consistenţa va rămâne la fel, vei avea mai puţine calorii şi nici nu vei fi nevoită să adaugi o cantitate mare de zahăr pentru că sosul de mere aduce o dulceaţă în plus. Ca să prepari un sos de mere acasă, neîndulcit trebuie să pui merele feliate la fiert într-o cratiţă în care se pune apă doar de un deget. O altă soluţie ar fi aceea de a la fierbe la abur pentru a obţine un sos mai gros de mere.
|
2.
Piureul de avocado înlocuieşte untul |
Un
avocado bine copt are o textură foarte asemănătoare cu cea a untului. De
asemenea, gustul său este oarecum neutru şi nu îl vei simţi în preparatele
făcute la cuptor. Dacă ai poftă de fursecuri cu ciocolată sau de o prăjitură
care necesită unt în ea, doar înlocuieşte grăsimea cu avocado. Astfel
preparatul va conţine grăsimi sănătoase care nu te îngraşă, iar, în plus,
protejează inima de boli. |
3.
Piureul de banane înlocuieşte untul şi uleiul |
Piureul
de banane acţionează similar cu cel de avocado, însă aduce un plus de
dulceaţă şi minerale precum potasiu şi magneziu care oferă energie
organismului. Atunci când reţeta pe care vrei să o prepari necesită unt sau
ulei, doar înlocuieşte cu aceeaşi cantitate de piure de banane. Acest amestec
va oferi o aromă plăcută de banane, aşadar dacă nu îţi doreşti acest lucru
mai bine alege piureul de avocado ca substitut. O variantă de pâine în care
să pui piure de banane va ieşi un deliciu pentru cei care preferă aroma
acestor fructe. |
4.
Piureul de prune uscate înlocuieşte untul |
Se
prepară foarte uşor acasă. Ai nevoie doar de prune uscate pe care să le
mixezi în blender cu puţină apă până obţii consistenţa dorită. Se pare că
această pastă este foarte uşor de folosit, înlocuind cu succes untul. 1/3
cană cu pastă de prune uscate înlocuieşte 113 grame de unt, în special atunci
când prepari deserturi cu o textură densă. Acest piure de prune uscate este
potrivit şi pentru reţetele de fursecuri (cookies), negrese sau alte
prăjituri. |
5.
Brânza ricotta înlocuieşte smântâna |
Acest
fel de brânză conţine mult mai puţine grăsimi decât smântâna, lucru care o
face potrivită pentru deserturile pe care le doreşti mai uşoare. De asemenea,
o poţi folosi pentru vestitele torturi cu brânză (cheesecake), deoarece vei
obţine o textură mai uşoară şi pufoasă. |
6.
Seminţele de in măcinate înlocuiesc uleiul, untul şi ouăle |
Aceste
seminţe mici abundă în acizi graşi omega-3 şi fibre care au grijă de inimă,
creier, dar asigură şi un tranzit intestinal bun. Sunt excelente pentru a
substitui untul sau uleiul din reţetele tradiţionale. Amestecă 3 linguri cu
seminţe de in măcinate cu o lingură cu apă pentru a obţine o pastă care va
înlocui cu succes untul şi uleiul dintr-o reţetă. Mai mult, acţionează şi ca
liant, fiind un substitut potrivit pentru ouă (un ou = 1 lingură seminţe de
in măcinate amestecate cu 2-3 linguri cu apă călduţă). |
No comments:
Post a Comment
PLEASE LEAVE YOUR COMMENT HERE!