Translate this page by selecting the language from bellow link

Labels

Cafeaua

Pentru bautorii de alcool : consumul de cafea poate proteja ficatul (potrivit unui studiu finlandez). Alte studii anterioare au sugerat faptul ca, consumul de cafea poate reduce nivelurile de GGT( enzimelor hepatice gamma-glutamiltransferazei) și că, cofeina poate juca un rol în acest sens. "Am descoperit un posibil efect protector pentru consumul de cafea în cazul consumatorilor de alcool", a spus studiu cercetatorul Dr. Onni Niemelä de la Universitatea din Tampere din Finlanda. Oamenii de stiinta au solicitat unui numar de 19 mii de finlandezi cu varste cuprinse între 25 și 70 de ani sa-si spuna parerea cu privire la cafea și consumul de alcool.


Concomitent s-a efectuat măsurarea tuturor nivelurilor sanguine ale enzimelor hepatice gamma-glutamiltransferazei (GGT). Consumul de alcool creste nivelul de GGT in sange, a fost constatarea facuta de acestia. De-a lungul timpului consumul de alcool poate duce de asemenea la boli hepatice alcoolice.Persoanele cu boli hepatice arata niveluri mai ridicate de GGT in sange.
Barbatii din studiu care au consumat mai mult de 24 de bauturi alcoolice pe saptamana, sau aproximativ 3,5 bauturi pe zi, au avut cele mai inalte niveluri de enzime hepatice, aproximativ de trei ori mai mare decat barbatii care nu au baut alcool.
Dar printre oamenii care erau mari consumatori dar care, in acelasi timp au consumat cinci sau mai multe cesti de cafea pe zi a demonstrat o reducere de 50 % in GGT, comparativ cu barbatii care nu beau cafea. În plus consumul de alcool, fumatul, varsta inaintata si excesul de greutate pot ridica, de asemenea, nivelul GGT.
În timp ce nu au existat diferente in aceste variabile printre consumatorii de alcool in cantitati mari, consumatorii de alcool moderat, foști băutori și non-bautorii în cadrul studiului, cercetatorii nu pot spune sigur dacă unele interacțiuni dintre alcool și unul dintre acești factori a afectat rezultatele. Nici participanții nu au putut estimata cu precizie cantitatea de cafea și alcool bauta.
Cercetatorii au descoperit ca modul in care cafeaua a fost pregătita, dacă a fost filtrata, fiarta sau a servita ca espresso, nu pare să fi condus la o diferență între rezultatele ."Oamenii nu ar trebui să creada că daca beau mai multă cafea se vor anula efectele consumului excesiv de alcool" a spus Berstein. "Nu știm inca nimic despre despre faptul că scăderea nivelului de enzime hepatice poate duce la imbunatatiri in starea generala de sanatate, sau un risc mai scazut de boli de ficat" a afirmat Bernstein .

No comments:

Post a Comment

PLEASE LEAVE YOUR COMMENT HERE!