Translate this page by selecting the language from bellow link

Labels

Cum putem să îi PRINDEM pe MINCINOŞI!!!

Nimănui nu îi place să fie minţit!
De partener, colegi, prieteni sau chiar de cei care conduc ţară în care îşi duc viaţă.
Cum putem descoperi deci un mincinos? Au fost dezvoltate mai multe strategii cu ajutorul cărora îi putem "prinde cu mâţa-n sac".


Ultima dintre acestea are de-a face cu limbajul – cum anume acesta poate trăda un mincinos.
Cine nu şi-a dorit măcar o dată să aibă la dispoziţie un detector de minciuni?
Care să-l ajute să descopere situaţiile în care este minţit; fie că cine-l minte este partenerul de viaţă, un coleg sau....preşedintele ţării!
Un detector de minciuni ca cel pe care-l are poliţia pentru a-i prinde pe criminali – chiar dacă au existat situaţii în care acest detector a fost păcălit!Desigur mulţi dintre noi am dezvoltat diverse strategii mai mult sau mai puţin personalizate de demascare a minciunilor persoanelor pe care le cunoaştem bine: acestea nu ne privesc în ochi atunci când ne vorbesc, sau ne privesc fix, au un mod de a se comportă straniu şi al "şaselea" simt ne spune că ceva nu este în regulă.
Suntem oare minţiţi sau este vorba despre altceva?
Poate persoană pe care o bănuim că ne-ar ascunde adevărul este doar obosită sau stresată; poate are preocupări cu care nu vrea să ne alarmeze. Sau, totuşi, ne minte?
Cum am putea prinde mincinoşii?  Cum se comportă deci mincinoşii, ce au descoperit cercetătorii?
Îşi schimbă modul de a vorbi şi chiar şi cel de a scrie!Tind să folosească cuvinte mai negative şi să folosească mai rar cuvinte precum "eu", "al meu".....ca şi cum ar încerca să se îndepărteze de ceea ce povestesc minţind.
Interesant este faptul că atunci când cineva minte sau ascunde ceva (un secret pe care nu vrea să-l împărtăşească) scrie un mesaj, de exemplu un email are tendinţa să scrie mai mult; mesajele devin lungi, din ce în ce mai lungi. Mincinosul încearcă să se ascundă în spatele acestor mesaje lungi, dând o serie de detalii care nu au de-a face cu secretul pe care-l ţin ascuns tocmai că să induce în eroare pe cel căruia îi este adresat mesajul.
În felul acesta, dacă suntem atenţi la cum ne vorbesc şi cum ne scriu cei pe care îi cunoaştem (sau credem că îi cunoaştem) putem să descoperim când ne mint şi să îi "prindem cu mâţa-n sac". 

No comments:

Post a Comment

PLEASE LEAVE YOUR COMMENT HERE!