Translate this page by selecting the language from bellow link

Labels

Acneea este o afectiune frecvent intalnita,cronica a pielii.

 Este o stare inflamatorie a glandelor sebacee şi a foliculilor pilosi. Leziunile sunt localizate de obicei la nivelul fetei, gatului, pieptului si umerilor. Aproape sase din zece tineri ,cu varste cuprinse intre 20 si 24 de ani, sufera de un anumita forma de acnee Acneea vulgara este caracterizata prin prezenta de comedoane sau puncte negre, cosuri, mici chisturi superficiale sebacee si cicatrici.Exista mai mult de sase tipuri de acnee,dintre care prezenta punctelor negre este forma cea mai comuna.Cele mai afectate zone sunt fruntea, tamplele, obrajii, barbia, pieptul şi spatele. In cazuri rare, aproape intregul corp poate fi acoperit de acnee, insoţita de un proces de cicatrizare extinsa.
 Cauzele acneei vulgare: poate fi cauzata de obiceiurile alimentare deficitare si constipatiei cronice.
Toate tipurile de acnee sunt cauzate de obiceiuri alimentare necorespunzatoare.Servirea meselor la ore neregulate , consumul excesiv de amidon, prea mult zahar, alimente grase şi prajite sunt, de asemenea, cauze frecvente ale acneei. Constipatia cronica este o alta cauza de acnee vulgara. Daca intestinele nu au o motilitate adecvata, reziduurile alimentare se vor elimina mai lent iar persistenta lor va duce la supraincarcarea sangvina cu materii toxice.
Acneea este, de asemenea, cauzata de devitalizarea pielii, care este un rezultat al obiceiurilor neigienice, consumului excesiv de ceai, cafea, alcool şi obiceiurilor sedentare, ceea ce duce la indigestie şi la o stare slabiciune generala.
Doua vitamine si anume, niacina si vitamina A, au fost utilizate cu succes in tratamentul acneei. Terapia vitaminica ar trebui sa cuprinda niacina , in doze de 100 mg de trei ori pe zi, si 50.000 UI de vitamina A, de trei ori pe zi. Vitamina E trebuie administrata o data pe zi in doze de 400 mg. Acest tratament trebuie continuat timp de o lună.
Tratamentul cu zinc a avut rezultate extraordinare in unele cazuri. Zincul trebuie luat in doze terapeutice de 50 mg de trei ori pe zi. Zincul este disponibil in comprimate şi sub forma de capsule. Sub forma de tablete, este disponibil ca Zinfet – 200 mg (Yash Pharma, Bombay). Pacientul poate sa ia un sfert din comprimat pentru a obţine 50 mg de zinc. In forma de capsule, zincul este disponibil sub forma de 220 mg Ulseal (Tam Pharmaceuticals). Un sfert din pulberea din interiorul capsulei poate fi luat ca o singura doza. Pacientul poate sa ia o doza zilnica de 50 mg timp de o luna sau pana cand va simţi o imbunatatire notabila , pentru ca apoi sa reduca doza la 25 mg.
Coaja de portocala s-a dovedit foarte eficient. Se piseaza coaja de portocala cu apa pe o piatra şi se aplica pe zonele afectate de acnee.
Lamaia este o metoda foarte usor de utilizat acasa : s-a dovedit extrem de eficienta in reducerea punctelor negre si a acneei aplicarea regulata a sucului de lamaie.
Usturoiul este cunoscut pentru vindecarea celor mai complicate forme de acnee.Se freaca pielea cu usturoi de mai multe ori pe zi Aplicatiile externe cu usturoi ajuta la curatarea pielii de pete, cosuri si puncte negre.Tratamentul poate continua mai departe mancand trei seminte de usturoi pe zi , timp de o luna.Astfel se purifica fluxul sanguin si se asigura curatarea lui, ceea ce previne aparitia acneei.
O lingurita de suc de coriandru amestecata cu un strop de praf de curcuma (sofran indian) este un alt remediu contra punctelor negre.Amestecul se pune pe fata dupa o curatare in profunzime , in fiecare seara inainte de culcare.Sucul de menta se utilizeaza in acelasi fel ca si cel de coriandru

No comments:

Post a Comment

PLEASE LEAVE YOUR COMMENT HERE!