Translate this page by selecting the language from bellow link

Labels

5 ingrediente minune pentru cearcăne şi pungi sub ochi



Ingredientele de mai jos au rolul de a reduce şi a estompa cearcănele si pungile de sub ochi, de a împrospata şi reda pielii frumuseţea. Şi, nu uita, e nevoie de aplicări repetate pentru a te bucura de rezultate.

2. Muşeţelul
Bagă două pliculeţe de ceai de muşeţel în apă fierbinte, apoi trece-le în apă rece. Scoate uşor apa din ele şi aplică-le pe pleoape şi cearcăne timp de 20 de minute. E o variantă bună de a trata ochii umflaţi, obosiţi şi cearcănele, caci muşeţelul are acţiune antiinflamatoare. O altă variantă este să pui ceai de muşeţel în forma pentru cuburi de gheaţă şi să foloseşti apoi cuburile, învelite într-un tifon steril, pentru a masa zona din jurul ochilor.
3. Cartoful
Are proprietăţi calmante şi capacitatea de a albi şi lumina pielea, estompând astfel cearcănele. Înainte de a-l taia, ţine cartoful 30 de minute în frigider. Curaţă-l şi taie două felii potrivite, pe care să le aplici apoi pe pleoape şi pe zona cearcănelor. La fel de bun e şi sucul de cartofi , însă trebuie folosit imediat, căci oxideaza foarte repede. Îl obţii prin răzuirea a doi cartofi cruzi. După15 minute, îndepărtează-le, clăteşte-te cu apă rece şi aplică un gel hidratant pentru ochi.
4. Laptele
Acidul lactic ajută în cazul ochilor obosiţi şi al cearcănelor, cşci reduce pungile şi curăţă pielea. Înmoaie două dischete de vată în lapte rece, apoi pune-le pe pleoape şi lasă-le 20 de minute să acţioneze.
5. Menta
Frunzele de mentă au efect racoritor şi, aplicate regulat, pot diminua cearcănele. Ai nevoie de câteva frunze, pe care sa le speli bine şi sa le zdrobeşti uşor. Se aplică apoi pe pielea curată, în jurul ochiului, timp de 5-10 minute. Şterge apoi zona cu un prosop înmuiat în apa rece.
Ascunde cearcănele prin machiaj
"Foloseşte o cremă contur de ochi hidratantă, pe bază de cafeină, extract de ceai verde şi acid hyaluronic. Aplică anticearcanul. Pentru cearcănele violet-albăstrui, amestecă omogen un corector galben cu un pic de corector portocaliu şi aplică utilizând o pensulă profesională. Pentru cearcăne maro-pământii, foloseşte corector de culoare roz sau piersică. Estompează anticearcanul şi sub orbite, pentru a evita aşa-numiţii "ochelari panda". Aplica fondul de ten în nuanţa pielii. Dacă ai aplicat prea mult, elimina excesul cu un bureţel de machiaj tip "ou" foarte puţin umezit, prin tamponari uşoare".

No comments:

Post a Comment

PLEASE LEAVE YOUR COMMENT HERE!