Translate this page by selecting the language from bellow link

Labels

Dovleacul


 S-a dovedit că pulpa dovleacului are proprietăţi diuretice, laxative şi sedative. De aceea, terapeuţii recomandă cura cu dovleac celor cu retenţii hi¬drice. Tratamentul durează cinci zile şi, în acest interval, trebuie să consumi un terci gros de dovleac, preparat din 1,5-2,5 kg de pulpă care se fierbe în lapte. Leacul se poate aromatiza cu cimbru, miere sau cu tarhon. De asemenea, pentru combaterea constipaţiei e foarte eficientă ciulamaua de dovleac. 


Pentru prepararea acesteia se folosesc 500 de gr. de pulpă de dovleac, care se fierbe în apă, apoi se pasează. În pasta obţinută se adaugă o parte din lichidul în ¬care a fiert dovleacul şi se amestecă până când compoziţia se omogenizează. Amestecul se consumă pe parcursul unei zile.
- Dovleacul prin conţinutul important de betacaroten (120 de mg.), de potasiu (230 de mg.), o cantitate mică de sodiu (2 mg.) şi puţine calorii (13 la 100 de gr.), contribuie la protecţia împotriva bolilor de inimă şi împotriva disfuncţiilor mentale.
- Dacă ai insomnii şi nu poţi dormi noaptea, bea un pahar cu suc de dovleac. Amestecă 50 de ml. de suc de dovleac, cu o linguriţă de miere.
- Ajută la regenerarea celulelor pancreatice deteriorate, ducând la creşterea nivelului de insulină din sânge.
- Dovleacul are un conţinut bogat în fibre alimentare, care protejează mucoasa colonului, precum şi vitamina A, care oferă o bună protecţie antioxidantă. Şi persoanele care suferă de diabet se vor vindeca mult mai repede dacă includ în dietă supe sau mâncăruri cu dovleac crud. Mai mult, previne cataracta, ajută la menţinerea sănătăţii părului, a unghiilor şi a pielii. De asemenea, tratează rănile, eczemele, arsurile şi acneea.
- Miezul dovleacului conţine o cantitate mare de vitamine: A, C şi E, eficiente în cura de detoxifiere a organismului. Pentru eliminarea toxinelor, terapia trebuie urmată timp de 10-12 zile. În această perioadă se bea câte un pahar de 100 de ml. de suc de dovleac în amestec cu ceai de afin.
De asemenea, betacarotenul conţinut de dovleac reduce riscul creşterii nivelului glicemiei. Un remediu dovedit pentru reglarea nivelului zahărului în sânge se obţine prin fierberea a 30 de gr. de seminţe curăţate, la foc mic, timp de o oră, în 500 de ml. de apă. Zeama obţinută se consumă în două etape: prima porţie se bea dimineaţa (pe stomacul gol), iar a doua, seara, înainte de culcare. Tratamentul trebuie urmat câte trei zile pe săptămână, timp de două luni.

No comments:

Post a Comment

PLEASE LEAVE YOUR COMMENT HERE!