Translate this page by selecting the language from bellow link

Labels

Ai încercat să faci borş de câteva ori şi nu ţi-a ieşit?

Iată o reţetă sigură!
Pentru obţinerea unui borş aromat şi sănătos ai nevoie de:
500 g tărâţe de grâu,
100 g mălai,
o crenguţă cu frunze de vişin,
5 l de apă,
20 g de drojdie,
1 kg de pâine neagră,
leuştean.

Faci o maia din 400 g de tărâţe, mălai, drojdie de bere şi apă caldă.
O laşi să dospească peste noapte şi, după ce a crescut, o torni într-un vas de sticlă de 20 de litri.
Adaugi restul de tărâţe şi apa călduţă şi laşi să dospească în jur de şase ore.
După aceea, adaugi apă fiartă până  umpli vasul, apoi pâinea neagră tăiată felii, bine prăjită, crenguţa de vişin şi leuşteanul.
Amesteci borşul cu o lingură din lemn, acoperi borcanul cu un tifon şi laşi amestecul să se decanteze o zi.
Apoi poţi folosi borşul. Cu amestecul de pe fundul vasului (hoştină) poţi obţine o serie nouă de borş.
Trebuie doar să adaugi apă fiartă şi să agiţi bine. Laşi amestecul 24 de ore şi ai încă o serie de borş proaspăt

No comments:

Post a Comment

PLEASE LEAVE YOUR COMMENT HERE!