Translate this page by selecting the language from bellow link

Labels

Cateva Remedii Naturiste



Toti suntem din cand in cand atinsi de diferite dureri, arsuri, intepaturi etc.,  iar aceste mici  inconveniente, le putem trata natural cu ce avem la indemana in casa.
1. Oprirea sangerarii O sa credeti ca va arde, dar aveti incredere presarati putin piper pe rana care va opri imediat sângerarea şi va opri de fapt si durerea.
2. Durerea de dinţi Nu trebuie sa ignorati problemele legate de dinti, deoarece o infecţie poate fi extrem de  periculosa, dar, pentru a reduce umflarea şi durere în timp ce aşteptaţi pentru o programare la  dentist, încercaţi să puneţi câteva picături de ulei de cuişoare pe dinte si gingii si sa mestecati un graunte(catel) de usturoi intre dinti ( are excelente proprietati antibacteriene).

3. Erupţii cutanate şi Alergii
Investigatiile pentru a afla ce va provoaca eruptiile cutanate sau alergiile pot sa dureze ceva timp, iar despre antihistaminice se stie ca pot provoca unele efecte secundare grave, dar pana gasiti cauza care provoaca acestea puteti incearca cu ceai verde, care conţine compuşi cu proprietăţi antihistaminice. Va trebui să beti 2-3 cani pe zi pentru a obţine efectul deplin.  Extern pentru calmarea mancarimilor pe pielea iritata de real scces este AloePlant gel de la VivaNatura.
4. Mirosul urat al picioarelor
Cea care provoaca mirosul piciorelor este o ciuperca. Pentru a scapa de aceasta problema scufundati picioarele in apă sărată si apoi spălaţi-le cu suc de usturoi, sau le udati cu oţet alb diluat, sau cidru de mere. Toate aceste lucruri va vor ajuta si vor ucide ciuperca.
Dar trebuie să fiti persistenti si perseverenti. Acest tratament se face de câteva ori pe zi si il urmati cel puţin inca o săptămână după ce credeţi că ati scapat de miros! Aceasta ciuperca este foarte rezistenta si revine când te aştepţi mai puţin.
5. Acnee şi piele sensibilă
În primul rând, trebuie să va uiţati la stilul de viaţă, pentru că dezechilibrele stării dumneavoastră de sănătate pot apărea si pe pielea dumneavoastra.  Pentru a va regenera piele este indicat un scrub saptaminal cu fulgi de ovăz. Este un exfoliant delicat care diminueaza şi curata seboreea, indeparteaza pielea moarta şi impurităţile de pe fata dumneavoastra.
6. Infectii ale urechilor
Infecţiile urechilor poate deveni destul de grave şi pot duce la deteriorarea permanentă a urechilor, deci vă rugăm să consultaţi un medic dacă durererile de ureche devin severe.
Dar dacă simţiţi ca infectia este uşoară sau pana ajungeti la medic, puneti cateva picaturi de extract de usturoi sau oţet alb în canalul urechii. Usturoiul si otetul sunt remedii care distrug bacteriile ce cauzează infecţiile. Repetaţi de câteva ori pe zi, până când simptomele dispar. (Daca simptomele dureaza mai mult de câteva zile, ar trebui să vedeţi cu siguranta un medic!)
7. Durerile musculare şi Vânătăile
Florile de arnica strivite pe locul dureros, sau un unguent de arnica au un efect incredibil, pentru a accelera vindecarea vânătăilor, a entorselor, a durerilor musculare, sau alte dureri in general.  Un efect bun il are si Crema Lyber de la VivaNatura, care calmeaza durerile musculare.
8. Meteorism
Unele alimente, cum ar fi fasolea si legumele crude, pot  provoca gaze, pentru a scapa de aceasta  flatulenţă încercaţi să luaţi o enzima digestiva pentru astfel de mese.
Acestea sunt condimentele digestive, cum ar fi:  ghimbir, anason, menta, coriandru şi mărar. Puteţi face si ceai cu aceste ingrediente sau sa le includeti în alimentele ce le consumati dumneavoastră.
9. Mătreaţă
In mod sigur daca aveti aceasta afectiune folositi un şampon impotirva mătreţii!  Stiti ca aceste contin un „cocktail de ingrediente” care aproape toate sunt toxice si trebuie să fie evitate?
Mai bine să încercaţi ceva natural înainte de a recurge la produsele chimice. Va frecati pe scalp cu un gel de aloe vera (lăsaţi-l timp de 20 de minute, dupa care clătiţi parul). Acest lucru va ajuta cu siguranţă, sa scapati de un scalp uscat si de matreata.
Un alt remediu este o clătirea cu oţet de mere. Încercaţi aceste remedii de mai multe ori pana ce veti vedea ca aceste remedii au efect. Chiar samponul antimatreata necesită utilizarea cu regularite pentru a vedea rezultatele, asa ca acorda mai degraba o sansa prouselor naturale!
10. Dureri de cap si migrene
Încercaţi sa va frecati cu ulei de menta sau de lavanda pe tample si la baza gatului; mirosul acestor uleiuri va pot ajuta, de asemenea.
Frecati o felie proaspata de lamaie sau lime pe frunte. Acestea sunt remedii bune pentru durerile de cap pe bază de plante.
Un alt remediu poate fi un  ceai verde şi nu uitaţi să folosiţi un pachet de gheata timp de 20 de minute pe care il tineti pe frunte si la tample.
11. Indigestia
Daca aveti arsuri la stomac, din cauza ca ati mâncat prea mult, sau cu prea multă grăsime sau alimente prea condimentate, sau ati mancat prea târziu în noapte, acestea pot sa apara din cauza ca nu aveţi destul acid in stomac.
Eructaţiile, balonarea şi arsurile cauzate de indigestie se pot remedia cu un pahar de vin, sau o lingură -două de oţet de mere care vor ajuta la descompunerea alimentelor in exces şi creeaza un  echilibru in stomac.
12. Constipaţia
Cauzele constipatiei includ stresul, depresia, inactivitate si deficientele nutritionale. În cazul în care constipatia este cronica, aceasta poate fi un semn de o problemă mai gravă, astfel încât vă rugăm să solicitaţi sfatul medicului şi sa va schimbati stilul de viaţă.
În primul rând, beti mai multă apă şi mănâncati cat mai multe fructe şi salate. Acestea sunt cele mai bune laxative. Între timp, beati cateva lingurite de ulei de masline pe care le amestecati cu un pic de suc de portocale sau, suc de lamaie care va pot ajuta si „pun lucrurile în mişcare”.
Consumati cereale, deoarece cerealele conţin fibre, care dau o digestie buna, dar atentie unii oameni nu digera cereale foarte bine.
13. Durerea de gât
Durerea in gât, este de obicei, un semn de răceală sau gripă, deci nu trebuie să ignorati acest simptom, iar  ca sa scapati de durere incercati o gargara cu apa sarata de cateva ori pe zi, iar apoi beti un ceai calmant cu lamaie indulcit cu miere.
14. Arsurile
Daca v-ati ars , va spalati imediat cu apa rece, iar apoi se aplică imediat gel de aloe vera, pentru cei care nu au aloe in casa, se pune o felie de cartof pe arsura. AloePlant gel de la VivaNatura este de asemenea eficient.
Mierea, are de asemenea proprietati calmante si antibacteriene, si este, de asemenea un unguent bun. Poti de asemenea sa aplici imediat dupa arsura mustar, acesta este ca un balsam pe arsura.
15. Greaţa
Tratamentul clasic de greaţă sau de rău de maşină este ceaiul de ghimbir sau ghimbirul confiat. Puteţi si sa il mestecati daca agreati gustul iute si aroma ghimbrului, dar atentie este foarte iute!
Un alt remediu este sa mirositi ulei de mentă, sau ulei de lavandă, acestea de asemenea, va pot ajuta.
Acestea sunt cele 15 remedii naturale in diverse afectiuni si dureri!
AloePlant gel de la VivaNatura il puteti folosi cu succes in remediile in care este indicat sa se foloseasca !

1 comment:

  1. Dureri moderate de ureche – o ţigară aprinsă (cu filtrul în ureche)..:)

    ReplyDelete

PLEASE LEAVE YOUR COMMENT HERE!